Kyllingekødboller i hoisinsauce med nudler

Det er ikke nemt at få ny mad i en skeptisk dreng på 21 måneder. Men der blev i dette tilfælde smagt på det hele. Kødbollerne får sødme fra hoisinsaucen, så jeg er sikker på, at de bliver et hit med tiden.

 

Denne ret er oprindelig fra retnemt.dk

Ingredienser (2 pers.):
1 pk. nudler
275 g. hakket kyllingekød
2-3 spsk. hoisinsauce
1 spsk. hvedemel
1 rød chili
2 tsk sesamolie
100 g. markchampignon
100 g. grønne bønner
½ dl. vand
salt, peber

Fremgangsmåde:

Sæt en gryde over med vand, tilsæt lidt salt og kog nudlerne i 3 minutter uden låg. Når de er kogt færdige, skal du hælde vand over.

Rør kyllingekødet med 1 spsk. hoisinsauce, hvedemel og salt/peber. Form farsen til små kødboller og steg dem i 1 tsk sesamolie på en non-stick pande i 8 min. Vend dem ofte, da de nemt brænder på. Tilsæt 2 spsk. hoisinsauce, ryst panden, så saucen bliver jævnt fordelt over kødbollerne. Når de er færdige, så skær en over for at tjekke, at de er gennemstegte. Sæt dem derefter til side på en tallerken.

Rens chilien, fjern kerner og frøvægge og snit den fint. Skær champignonerne i halve stykker. Bønnerne skæres på tværs i store stykker.

Lynsteg chili, champignoner og bønner i 4 min. i 1 tsk sesamolie.

Bland nudlerne med grøntsagerne og lynsteg et kort øjeblik. Tilsæt derefter kødbollerne og ½ dl. vand.

Vend det hele godt rundt.

Tips:

  • Du bestemmer selv mængden af chili. Vi er lidt sarte og tog ca. halvdelen. Det var slet ikke stærkt.
  • Du kan eventuelt riste nogle sesamfrø og skære nogle friske forårsløg ud og drysse over inden servering.
  • Retten kan sagtens bruge mange flere grøntsager. For eksempel asparges, bønnespirer og forårsløg.

 

Det her vil du måske også synes om

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar