Kammuslinger med ærtesuppe og bacondrys

En let og utrolig lækker sommerret, der smager helt fantastisk, når den bliver lavet helt rigtig.

 

Ingredienser (2 personer):

4-6 kammuslinger
400 g. frosne ærter
1 bouillon terning
2 fed hvidløg
2 løg
Fløde, evt. kaffefløde
olie
Smør
Persille og dild til pynt
1 baguette

 

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen til baguetten og sæt vand over til at koge ærterne. Når vandet skal koge, skal de have ca. 3-4 minutter.

Tør kammuslingerne for overskyende vand. Fjern den lille lukkemuskel, som sidder på siden af kammuslingerne – den er muligvis allerede fjernet. Drys en lille smule sukker på den ene side og lad dem trække i ca. 10 min. mens du laver ærtesuppen.

Sæt brødet i ovnen og bag efter anvisningen.

Imens skæres løg og hvidløg ud i skiver og steges i lidt olie på en pande. De kommes i en blender sammen med de kogte ærter og lidt kogevand. Bland eventuelt bouillon op i det kogende vand, medmindre du bruger flydende bouillon. Blend det og kom det i en gryde for at holde det varmt. Smag til med salt og peber.

Steg bacon og sæt den til at dryppe overskydende fedt af på noget køkkenrulle.

Gør krydderurterne klar til at pynte med.

Tag en pande, der er stor nok til, at kammuslingerne ikke ligger for tæt. De smider lidt vand, når de kommer på panden, og den ekstra plads gør, at du undgår, at de koger i vandet. Varm panden op til høj varme og kom en neutral olie på, fx rapsolie. Læg kammuslingerne på panden med den sukrede side nedad. Lad dem stege uden at røre for meget ved dem. Når de begynder at blive gyldne, skal du tilsætte et par tern koldt smør. Lad smørret bruse op, mens du cirkler med panden, så smørret fordeler sig. Brug en ske og kom lidt henover dem. Derefter vender du dem, skruer ned på svag varme og drypsteger dem, dvs. du tager smør fra panden med en ske og hælder ud over kammuslingerne. Det gør du i ½-1 minut. Krydr med salt og tag dem af panden.

Anret det hele på tallerkenen og servér med lunt brød til.

 

Den flotte stegning på kammuslingerne lærte jeg ved Skagen Foods flotte 2016-2017 nytårsmenu. Mange tak til dem for den fantastiske lektion!

 

Det her vil du måske også synes om

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar