Nem fish ‘n chips

Vores første forsøg med at lave fish ‘n chips, der ikke er fyldt med friture og som stadig er nemt og lækkert. Herunder følger opskriften på fish ‘n chips for begyndere.

 

Ingredienser (2 personer og 1 tumling):

1 pose pommes frites – eller du kan lave dem selv
300 g. frosne ærter
ca. 200 g. torskefilet
100 g. hvedemel
100 g. rasp
1 æg
1 citron eller citronsaft.
Evt. lidt olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Kog ærterne i 4-5 min. og mos dem med en gaffel eller giv dem en hurtig tur i blenderen. Smag til med salt.

Lav pommes frites som anvist på posen.

Bland melet med lidt salt og peber i en dyb tallerken. Hæld raspen op i anden tallerken og pisk ægget sammen i en tredje dyb tallerken. Skær fisken ud i aflange stykker og vend dem først i melet og drys det overskydende af. Vend herefter fisken i æggemassen og til sidst i raspen. Læg fiskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og kom eventuelt lidt olivenolie henover dem. Herefter skal de have 15 min. i ovnen eller indtil de er gyldne på toppen.

Anret det hele og server med en citronbåd eller lidt citronsaft.

 

Opskriften på fiskene er fundet hos Mambeno, som laver en masse børnevenlige madplaner.

 

Det her vil du måske også synes om

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar