Nudler med grønt og æg

Skøn vegetarret, der er nem og hurtig at lave og som kan varieres alt efter, hvilke grøntsager, du har i køleskabet.

 

Ingredienser (2 personer)

100 g. nudler, gerne ægnudler
2 fed hvidløg
frisk chili
2 cm frisk ingefær
Grøntsager, fx broccoli, forårsløg, rød peber og gulerødder
2 æg
1 lime
Soyasauce
1 tsk. sukker
Cashewnødder eller peanuts
Thaibasilikum eller koriander

 

Fremgangsmøde

1: Skær alle grøntsagerne ud i mundrette stykker. Riv hvidløg og ingefær fint og hak chilien i små stykker – mængde efter ønsket burn.

2: Sæt vand over og kog nudlerne efter anvisning på pakken. Når de har kogt, så kom dem i en si og hæld koldt vand over, så de stopper kogningen. Lad dem dryppe af.

3: Steg æggene, mens du konstant rører dem rundt. Det skal ligne røræg. Tag dem af.

4: Kom olie på panden og steg hvidløg, ingefær og chili i ½-1 min. Tilsæt herefter grøntsagerne og giv dem ca. 3-5 min alt efter størrelsen på dem. De er bedst, hvis de har lidt bid.

5: Tilsæt nudler og æg og rør det hele sammen. Sluk for varmen, men lad det blive på blusset, mens du smager til med surt (limesaft), sødt (sukker) og salt (Soya).

6: Servér med peanuts eller cashewnødder og koriander eller thaibasilikum.

 

Denne skønne opskrift er fundet hos Samvirke og tilpasset egen smag. Find den oprindelige opskrift her.

Det her vil du måske også synes om

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar