Rabarberkage med luftig nøddebund og flødeskumstop

Sød og syrlig kage, der ser smuk ud på bordet og som er utrolig nem at lave.

 

Ingredienser (8 personer):

Bund

Start med bunden:
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æggehviderne stive, mens du gradvist tilsætter sukkeret til hviderne. Bliv ved med at piske indtil sukkeret er opløst og hviderne helt stive.
Tilsæt da mandelmel, knuste tuc-kiks og revet marciplan og bland det hele godt.
Kom i en smurt springform og bag bunden i ovnen i ca. 25 min. Lad den køle af bagefter.

Lav imens rabarberkompotten:
Kom rabarbertern, sukker, vaniljestang/vaniljesukker og vand i en gryde. Hvis du bruger frosne rabarber, skal du holde lidt igen med vandet, da der kommer en del, når de tør op.
Kog det hele op, men pas på, at du ikke koger dem helt ud.
Tag kompotten af varmen og lad også den afkøle lidt.

Toppen:
Pisk fløden til flødeskum.
Hak hasselnødder og rist dem på panden.

Tid til at samle kagen:
Fordel rabarberkompotten på nøddebunden. Derefter kommes flødeskum på og hasselnødderne drysses ovenpå.

 

Opskriften er oprindeligt fundet her.

Det her vil du måske også synes om

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar